Close

(1971), Aquarel, getekend en gedateerd in rechts onderaan "Mondry 1971", 55,5 x 38 cm. (incl. kader 73 x 63,5 cm)
lyrisch abstract Gaston Betrand

Kleur: Sober

Stijl: Lyrisch abstract

Techniek: Aquarel

LUC MONDRY

Deze schilder, tekenaar, aquarellist en gouachist volgt les aan het Instituut Sint-Lucas in Sint-Gillis. Hij krijgt er les van Gaston Bertrand die hem de voorliefde voor aquarel en abstracte compositie bijbrengt. Zijn vroege abstracte composities tonen organische vormen en silhouetten van natuur of architectuur.

Ook tijdens de jaren '60 raakt hij in de ban van de Romaanse architectuur. Het spirituele en het vormenspel vormen een uitdaging voor zijn artistieke kunnen als aquarellist. De vormentaal refereert soms leidende hand van zijn leermeester Bertrand.

Tijdens de jaren '70 komt de abstract kunst van Luc Mondry tot volle wasdom. Hij herleidt de compositie tot een minimalistische beleving van geometrische figuren in gevoelige kleurentinten. Het werkt is evenwichtig subtiel. De toeschouwer komt tot een mystieke contemplatie: essentieel en existentieel.

In 1976 creëert hij aquarellen en schilderijen, die de werkelijkheid los laten. In zijn latere werk wordt zijn schriftuur nerveuzer en het coloriet doffer, maar blijft hij zijn zoektocht naar een eigen abstracte vormentaal in kleur en materie trouw.

Werken van Luc Mondry zijn terug te vinden in de Musea voor Schone Kunsten van Brussel en Doornik.

Geboren: 1938 te Elsene.
Overleden: 1999 te Elsene.

Verwante kunstwerken

Composition
Verkocht

Composition

Bekijk

Compositie
Verkocht

Compositie

Bekijk

Compositie

Compositie

Bekijk

Compositie
Verkocht

Compositie

Bekijk