Compositie

(1970), gemengde techniek, getekend “Boris Semenoff” en gedateerd “70” rechts onderaan, 80 x 60 cm. (incl. kader 81 x 61 cm)
Hainaut Cinq

Kleur: Kleurrijk

Stijl: Lyrisch abstract

Techniek: Aquarel

BORIS SEMENOFF

Boris Semenoff is een Belgisch schilder, tekenaar en aquarellist van Russische afkomst. Hij studeert tussen 1957 en 1959 aan Sint-Lucas waar hij les krijgt van de beroemde Gaston Bertrand.

Hij is lid van de groep “Hainaut Cinq” en is tevens leraar aan de school “Le 75” in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Hij ontwikkelt al heel snel een persoonlijke stijl. Zijn werk evolueert van het puur figuratieve naar de totale abstractie, waarin menselijke figuren of lichamen opduiken. In de jaren ’60 ontvangt hij de prestigieuze prijzen “La Jeune Peinture Belge” en de “Prix Hélène Jacquet”.

Hij benadert het menselijk lichaam, maar vooral het vrouwelijk lichaam, op een soepele en dichterlijk manier. Sterk gestileerde figuratieve en abstracte vormgeving staan centraal. De werken van Boris Semenoff zijn dichterlijk en soms monumentaal. Lichte toetsen en accenten verraden het meesterschap van een groots kunstenaar. In zijn abstracties evoceert hij steeds een subtiele en stille sensualiteit met silhouetten en vormen.

Werken van Boris Semenoff zijn terug te vinden in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel en het Gemeentelijk Museum in Elsene.

Geboren: 1938 te Brussel.

Verwante kunstwerken

Compositie

Compositie

Bekijk

Compositie

Compositie

Bekijk