Compositie

(1963), Olie op doek, getekend en gedateerd rechts onderaan, 54 x 64 cm. (incl. kader 56 x 66 cm)
Abstract expressionisme olivetti Jeune Peinture Belge

Kleur: Kleurrijk

Stijl: Abstract expressionisme

Techniek: Olie op doek

PAUL ANTOINE

Paul Antoine is geboren in de Gaume, maar verhuist op jonge leeftijd naar Brussel. In 1949 schrijft hij zich in aan de Académie de Dessin et des Arts Décoratifs in Molenbeek. Tussen 1950 en 1955 volgt hij avondles aan de Academie van Etterbeek bij Albert Philippot.

In 1957 heeft hij zijn eerste tentoonstelling in de Apollo Gallery in Brussel. Hij volgt tevens de cursussen abstracte sculptuur bij Jacques Moeschal in het Brusselse Academie.In 1961 en 1962 ontvangt hij de prestigieuze  prijzen  "Olivetti Price", "Prix de la Jeune Peinture Belge” en "Swiss Award Abstracte Schilderen".

De abstractie van Paul Antoine refereert onmiskenbaar naar de natuur. De kleuren zijn aards en het zachte kleurenpalet creëert toch een zeker lichtheid. De werken zijn soms lyrisch en refereren soms naar figuratieve elementen. De werken van Antoine uit de vroege jaren ’60 zijn zondermeer topwerken uit de Belgische abstracte schilderkunst uit deze periode. 

In 1963 exposeert hij in Parijs en neemt hij deel aan verschillende tentoonstellingen met de groep van kunstenaars van deze Parijse galerij in steden zoals Rome, Madrid en Istanbul. In 1964 en 1965 neemt Paul Antoine deel aan de grootse reizende tentoonstelling van het Gemeentekrediet van België. Deze tentoonstelling loopt gedurende twee jaar in het ganse land en eindigt in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Tussen 1966 en 1987 is hij lesgever schilderkunst aan de Academie van Elsene.

Tot kort voor zijn dood in 2010 blijft hij werken en exposeren in Brussel. Zijn werken zijn terug te vinden in de collecties van de Belgische Staat, Dexia en in het Museum voor Schone Kunsten in Doornik.

Geboren: 1922 te Waltzing.
Overleden: 2010 te Brussel.

Verwante kunstwerken

Compositie
Verkocht

Compositie

Bekijk

Composition n°218
Verkocht

Composition n°218

Bekijk

Composition n°219
Verkocht

Composition n°219

Bekijk

Compositie

Compositie

Bekijk