Compositie

(1972), Gemengde techniek, getekend en gedateerd rechts onderaan "roger Dudant . 72.", 48 x 63 cm (incl. kader 68 x 82 cm)
gestileerd abstract

Kleur: Sober

Stijl: Gestileerd landschap

Techniek: Gemengde techniek

ROGER DUDANT

Roger Dudant is afkomstig uit Laplaigne, deelgemeente van Brunehaut. Kort na de oorlog schrijft hij zich in het naburige Doornik in aan de Kunstacademie en volgt er tot 1949 les bij Victor Noël en Emile Salkin. Tussen 1950 en 1953 vervolmaakt hij zijn opleiding bij Paul Delvaux aan de Academie van Ter Kameren, waar hij vanaf 1976 ook zelf les zal geven.

Hij debuteert in een figuratieve stijl, die refereert naar zijn Doornikse scholing. Net afgestudeerd aan de Academie van Ter Kameren behaalt Roger Dudant op 24-jarige leeftijd de prijs “Jeune Peinture Belge”.

Heel vroeg al ontwikkelt hij zijn eigen abstracte stijl vol melancholie. De stijl blijft deels figuratief, vrijwel monochroom en informeel. Zijn werken baden in mist en nevel. De compositie lijkt te verwijzen naar desolate landschappen uit zijn jeugd. Bossen, modernistische of industriële constructies, moerassen of weilanden worden op subtiele en geraffineerde manier met elkaar verweven. Het spel van zacht licht en schaduw vibreren en geven het werk een poëtische ingetogenheid. Het mysterieuze licht in het kunstwerk wordt met subtiele kleurvariaties verzacht. Zijn abstracte composities zijn subtiel sereen en laten geen enkele toeschouwer onberoerd.

Roger Dudant is lid van de Koninklijke Academie van België en mede-stichter van Domaine de Lice.

Werken van Dudant zijn terug te vinden in de belangrijkste Belgische musea, zoals Antwerpen, Brussel, Charleroi, Doornik, Elsene, Gent, Luik, Oostende en Verviers. Ook het metrostation Park in Brussel herbergt werk van Dudant.

Geboren: 1929 te Laplaigne.
Overleden: 2008 te Doornik.

Verwante kunstwerken

Voiliers
Verkocht

Voiliers

Bekijk

Chantier du canal
Verkocht

Chantier du canal

Bekijk

Compositie
Verkocht

Compositie

Bekijk

Compositie
Verkocht

Compositie

Bekijk